Dezinsectie

Aplicarea masurilor igienico-sanitare, de buna gospodarire a obiectivului in scopul reducerii la minimum a depozitelor de materii organice in descompunere, favorabile dezvoltarii larvelor si a posibilitatilor de acces a insectelor adulte spre hrana.

Moduri de realizare

Pulverizare solutie lichida

Pulverizare solutie lichida

Utilizarea substantelor pesticide de ingestie si contact, pentru combaterea insectelor adulte si a larvelor. Substantele se aplica in stare pulverizata, in strat grosier, sub forma de aerosoli. Tratamentul se efectueaza in doua etape la interval de 14-21 zile cu pompa tip vermorel pentru spatiile inchise (apartamente, birouri, etc), iar pentru exterior (cladiri si vegetatie) se folosesc aparate tip atomizor, generatoare de ceata rece.

Aplicare de insecticid sub forma de gel

Aplicare de insecticid sub forma de gel

Aplicarea de picaturi de insecticid sub forma de gel atat in zonele de trecere ale insectelor vizate, cat si in spatiile in care nu pot fi utilizate substantele lichide. Avantajul acestei operatiuni este ca picaturile de gel nu se vad, substanta nu pateaza, nu are miros, nu provoaca alergii sau disconfort, iar efectuarea acestui serviciu nu afecteaza activitatea umana in zonele unde are loc dezinsectia.

Substante utilizate

Substantele insecticide folosite, sunt din grupele III si IV de toxicitate, conform listei produselor pesticide avizate de profilaxia sanitar-umana elaborata de Ministerul Sanatatii.

Metode de dezinsectie

Ecologica

Ecologica

Consta in amplasarea unor capcane cu suport adeziv, pe care insectele raman imobilizate.

Chimica

Chimica

Consta in folosirea substantelor insecticide de ingestie si contact pentru combaterea larvelor si a insectelor adulte.